Bestaande bouw

RO-OD projecten kan de energielabels voor u opstellen. RO-OD projecten werkt voornamelijk in de regio's 's-Hertogenbosch, Meierijstad, Oss, Waalwijk, Eindhoven, Zaltbommel, Bernheze en alles wat hier tussen zit. Woont u op een andere mooie plek, neem dan ook zeker contact op! Wij verkennen graag met u de mogelijkheden.  

Zo gaan wij te werk

Wij komen bij u langs om alle kenmerken van uw woning vast te stellen. Afhankelijk van de grootte van uw woning en de zichtbaarheid van de kenmerken zal dit zo’n 1 à 2 uur duren. Op basis van deze gegevens zullen wij het energielabel opstellen. Dit energielabel wordt uitgedrukt in de letters A++++ t/m G, waarbij A++++ het meest energiezuinige label is. Wilt u het energielabel van uw woning verbeteren? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig en wordt door ons ingeschreven in het landelijk register. U hoeft hier verder niets voor te doen.

Snel een passende offerte ontvangen voor het energielabel? 

 

Renovatie- of verduurzamingsadvies voor uw woning? Klik dan snel verder. 

Wat is een energielabel?

Met een energielabel kan men in één oogopslag zien hoe energiezuinig uw woning of bedrijfspand is. Sinds 2021 is het verplicht om het energielabel te laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Deze controleert het pand op verschillende aspecten en maakt op basis hiervan een definitief energielabel. Het energielabel wordt aangeduid met de letters A t/m G, waarbij A het meest energiezuinig en G het minst energiezuinig is. Als eigenaar bent u verplicht om het energielabel van uw woning beschikbaar te stellen aan de koper of huurder.

Wanneer vraag je een energielabel aan?

Een energielabel wordt meestal aangevraagd als u uw woning wilt verkopen of verhuren. In beide gevallen is het verplicht om te beschikken over een geldig energielabel. Deze dient u in uw bezit te hebben voordat de overdracht plaatsvindt. Een energielabel is 10 jaar geldig vanaf het moment van ontvangst.

Hoe wordt het energielabel vastgesteld?

Om uw definitieve energielabel vast te stellen, zal één van onze deskundige energieadviseurs bij u langskomen om onder andere de isolatie van de woning te controleren, maar ook de verwarming, koeling en ventilatie worden meegenomen bij het vaststellen van het energielabel. Op basis van deze controle zal een rapport worden opgesteld waaruit het definitieve energielabel voortvloeit. Eventuele verbeterpunten om uw energielabel te verbeteren worden ook verwerkt in het rapport.

Hoe vraag ik een energielabel aan?

U kunt eenvoudig een energielabel aanvragen door gebruik te maken van ons contactformulier of door te bellen naar 0642112483. Op basis van uw gegevens zullen wij vervolgens een offerte op maat voor u opmaken. Zodra u een akkoord geeft op de offerte, zullen wij een afspraak voor de inspectie met u inplannen. Uiterlijk een week na de inspectie ontvangt u het definitieve energielabel voor uw woning of bedrijfspand.

Is een energielabel verplicht?

Ja, sinds 2021 is het verplicht om een geldig energielabel voor uw woning te hebben. Een energielabel is 10 jaar geldig. Via https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/ kunt u controleren hoe lang uw energielabel nog geldig is. 

Wat kost het aanvragen van een energielabel in 2021?

De kosten van het aanvragen van een energielabel is afhankelijk van het type woning en de oppervlakte van de woning. Ook kunnen de tarieven van energieadviseurs uiteenlopen. Wilt u weten hoeveel het aanvragen van een energielabel voor uw woning zou kosten? Vul dan het formulier in. Wij maken graag een vrijblijvende offerte op maat voor u op.

Kan een makelaar een energielabel aanvragen?

Ja, een makelaar kan u helpen bij de aanvraag van een energielabel. Wij werken samen met veel makelaars in de regio en worden dus ook vaak benaderd voor het opstellen van energielabel. Het is echter niet verplicht om een energielabel via de makelaar aan te vragen. U kunt dit ook gewoon zelf regelen.

Hoe kan ik mijn energielabel verbeteren?

In het energierapport dat u bij uw definitieve energielabel ontvangt, zullen wij ook de mogelijke verbeterpunten van uw woning verwerken. Op deze manier weet u precies wat u kunt doen om uw energielabel te verbeteren.